Er zijn meningsverschillen over hoe je in optimale omstandigheden bij een bodybuildingwedstrijd kunt komen.

Sommige specialisten op dit gebied bevestigen dat routine het belangrijkste is, terwijl voor anderen routine en dieet hand in hand moeten gaan om optimale resultaten te bereiken.

Als we praten met iemand die bodybuilding beoefent en regelmatig opdaagt voor wedstrijden, zal het antwoord altijd hetzelfde zijn, de training is erg moeilijk omdat het cardiovasculaire oefeningen en spiertraining omvat, maar ook een strikt dieet.

Het grote debat dat bestaat tussen degenen die beginnen met bodybuilding en degenen die al heel lang op wedstrijd zijn, is de hoeveelheid tijd die nodig is om goede resultaten te zien.

 

 

Dieet en routine gaan ongetwijfeld hand in hand, maar als je je afvraagt ??wat belangrijker is, is het antwoord dat beide uiterst belangrijk zijn en dat succes van beide afhangt.

Het plannen van het dieet en de fysieke routine van de bodybuilder

Dieet en fysieke werkroutine moeten samen worden gepland. Ten eerste wordt een dieet gepland op basis van het lichaam zelf, met een adequate verdeling van de dagelijkse voeding, maar rekening houdend met zowel de maaltijden als de maaltijden en daarbij de trainingsroutine.

Zodra een algemene oefening en fysieke trainingsroutine is vastgesteld, zal elke maaltijd een strategische plaats innemen om te profiteren van de energiepieken en het lichaam niet te forceren wanneer het al versleten is.

Evenzo zijn de fysieke voorbereidingsroutines voor bodybuildingwedstrijden extreem veeleisend en duwen het lichaam tot het uiterste, omdat dit de enige manier is om snel een definitie te bereiken, dus als u geen uitgebalanceerd dieet heeft of als de maaltijden slecht worden verdeeld, zal dat een probleem zijn om lange tijd zonder voldoende energie te zijn.

Gebrek aan energie maakt het niet alleen mogelijk om goed gedefinieerde spieren te bereiken, maar tijdens de wedstrijd kan er een verkeerde verdeling en lichaamsdefinitie zijn.

Veel mensen die beginnen met bodybuilding denken dat het qua definitie gewoon veel beweging is, maar de realiteit is dat als het lichaam niet genoeg voedingsstoffen, koolhydraten en alles heeft wat het nodig heeft, het onmogelijk zal zijn om het spiervolume te vergroten.

Hoe je het ideale lichaam kunt krijgen om te concurreren

- Opleiding

Een paar maanden voor een wedstrijd is het nodig om een ??periodieke training uit te voeren, maar afwisselend weken van:

Hypertrofiewerk dat 5 dagen per week wordt uitgevoerd, met 20 reeksen per groep en 6 herhalingen.

Krachttraining plus hypertrofie, 4 dagen per week uit te voeren en voor 15 sets per groep met minder dan 6 herhalingen.

Kracht- en uithoudingswerk dat 6 dagen per week wordt gedaan in 25 series per groep en met meer dan 15 herhalingen.

Al het cardiovasculaire werk en altijd afhankelijk van het lichaamsgewicht om te verliezen zal een combinatie zijn van:

Aeroob werken met lage intensiteit in zeven sessies en met een totaal van 300 minuten per week.

Aeroob werk met hoge intensiteit met een maximum van vier sessies van 10 minuten per week.

- Voeding

Het eerste dieet zal worden ontworpen om opgehoopt lichaamsvet te verliezen en zo de spieren zichtbaar te laten. Om dit te bereiken wordt het dieet verdeeld in twee fasen:

Caloriearm dieet, beginnend met 3.000 calorieen en wekelijks verlaagd tot het gewenste gewicht is bereikt.

Dieet bevat veel gepersonaliseerde eiwitten, omdat sommigen vet in de voeding moeten verminderen en anderen meer koolhydraten moeten verminderen, terwijl de eiwitten hoog blijven en altijd aangepast aan het gewicht.

Het dieet wordt aangevuld met supplementen die mutivitaminen, antioxidanten en essentiele vetzuren kunnen zijn.

Er moet aan worden herinnerd dat op korte termijn, wat tune-up wordt genoemd (laatste 7 dagen voor de wedstrijd), het doel zal zijn om de spierglycogeenvoorraden te verlaten "leeg" omdat dit de daaropvolgende vulling optimaliseert en bevordert, bereidt de belangrijke inname van water het lichaam voor.

De totale calorie-inname van het dieet zal hetzelfde zijn als de vorige week, waardoor de inname van koolhydraten wordt verlaagd, de eiwitinname op het niveau van de vorige week wordt gehouden en de vetconsumptie wordt verhoogd, aangezien deze toegevoegde calorieen de vermindering van koolhydraten zullen compenseren.