Tegenwoordig is de grote acteur Sir Thomas Sean Connery, wereldwijd bekend bij Sean Connery, viert zijn 82e verjaardag. De acteur is geboren in Edinburgh, Schotland. Nu zullen we zijn uitgebreide filmografie kort bespreken.

Het werk van een acteur was ongetwijfeld niet zijn eerste optie als het om werken ging. Op 18-jarige leeftijd begon hij met bodybuilding, opgeleid door zijn voormalige gymnastiekinstructeur in het Britse leger, toen Connery in dienst trad bij de Britse Royal Navy.

Zijn acteercarriere begon bij toeval, zoals hij zegt, sinds hij in de jaren 50 achter de schermen in het King's Theatre hielp, interesse toonde in het proces en zijn carriere lanceerde.

Zijn eerste 'officiele' film was in 1954, Geen weg terug , Spike spelen, een gangster met spraakproblemen. Daarna volgden ze ook Infernal Route , een vrachtwagenchauffeur spelen, Actie van de tijger , die slechte recensies kregen, Tijdslot , waar hij een ondergeschikte rol speelde als lasser, en The Frontier of Terror .

In 1958 kreeg hij zijn eerste grote rol in Zorgelijke nevels , het spelen van een journalist genaamd Mark Trevor, verpakt in een liefdesverhaal met Lana Turner en Barry Sullivan. Tijdens het filmen van de film brak Lara Turner's vriend in de set omdat hij geloofde dat zij en Connery een affaire hadden en hem bedreigden met een pistool.

Toen kwam er nog een film waarin Connery's vertolking geen lovende kritieken ontving van AH Weiler, Darby O'Gill en de Goblin King , een verhaal over een sluwe Ier en zijn witgevecht met kabouters. De film is een goede mix van Gaelische verhalen, fantasie en romantiek.

Verschillende films kwamen later, waaronder tv-films en films voor de bioscoop, waaronder Tarzan's Great Adventure, Macbeth (Tv-film), The City Under Terror, On the fiddle en De langste dag .

Toen kwam de rol die hem wereldberoemd zou maken: James Bond . Hij heeft dit personage zes keer gespeeld: Agent 007 versus Dr. No (1962), Van Rusland met liefde (1963), James Bond vs. Goldfinger (1964), Operatie Thunder (1965), Je leeft maar twee keer (1967) en Zeg nooit meer nooit (1983). Maar gedurende al die tijd interpreteer ik niet alleen in Bond-karakter, maar er zijn veel meer films waar hij tussenbeide kwam, waaronder we benadrukken The Straw Woman, Marnie de dief , geregisseerd door Alfred Hitchock, A geweldige gek, Supergolpe in Manhattan,Diamanten voor de eeuwigheid , De overtreding, Murder in the Orient Express , The Wind and the Lion, The Man Who Could Reign, Robin en Marian , Robin Hood spelen, De Arabier, een verre brug en een Dodelijk doelwit .

Het James Bond-tijdperk eindigde voor Connery, opgevolgd door Roger Moore, en daardoor kon hij zich concentreren op andere soorten rollen. Hoewel hij twee jaar lang geen films maakte vanwege zijn woede bij Hollywood-studio's na de ervaring met de laatste James Bond-film.

Maar toen hij terugkeerde, deed hij het in stijl en verscheen hij erin De onsterfelijken . Maar ongetwijfeld wordt hij op papier vaak herinnerd, ook om William de Baskerville in te spelen De naam van de roos , een rol die hem de BAFTA opleverde en die de interesse in acteren deed terugkeren. Dus hij verscheen ook in The Untouchables of Eliot Ness , de Oscar verdienen voor beste mannelijke bijrol, Sterker Dan Een hekel hebben aan, Indiana Jones en The Last Crusade , door Steven Sielberg, en die de vader van Harrison Ford, Indy, speelde , The Hunt for October Red, The Russian House, De steen , actiefilm met Ed Harris en Nicolas Cage, die een internationale dief spelen,Robin Hood, prins van dieven , zonder op de aftiteling te verschijnen , De laatste dagen van Eden, Rising Sun, The First Knight , King Arthur spelen en zijn stem uitlenen Drakenhart.

Sommige van zijn late filmrollen werden niet erg goed ontvangen door critici, maar niet allemaal. Onder hen vinden we The Avengers, Spelen met het hart, The trap, Forrester ontdekken en zijn nieuwste film, het genootschap van buitengewone mannen . Hij is momenteel gestopt met acteren, maar we zullen hem zeker altijd herinneren.

Ik ben een acteur die ik altijd leuk vond, sinds ik hem als kind zag, markeerde hij zijn manier van handelen, zijn aanwezigheid en, ik moet het toegeven, de stem van Constantino Romero die hem verdubbelde, omdat de nasynchronisatie perfect is. Het is waar dat zijn laatste film een ??teleurstelling is, en meer nog zijn afscheidsfilm, maar het is zo geweldig dat we hem vergeven. Ik heb nog steeds veel van zijn films te zien, sommige die me meer kosten dan andere, zoals die van James Bond, maar ik zal het proberen.

DANK U HEEL VEEL GEFELICITEERD SIR SEAN !!!